Het vermogen van organisaties om zich adequaat aan te passen aan de steeds snellere verandering in hun omgeving wordt een basisvoorwaarde voor succes aldus Jo in antwoord op vragen van Constant Gras in een uitgebreid interview in IPMA Projectie Magazine nummer 2 van 2013.

Volgens Jo ontwikkelt programmamanagement zich tot ‘vak van de toekomst’. Organisaties moeten meer en meer intensief samenwerken, zonder hun kernidentiteit te verliezen. Ze moeten niet alleen kunnen sturen via de vaste en vertrouwde hiërarchische structuren die ze kennen, maar meer en meer door het bieden van ruimte en onderlinge samenwerking in tijdelijke allianties.

Programmamanagement helpt om zicht te krijgen op het (vanuit waarden) verbinden van mensen in een reeks samenhangende werkzaamheden voor het realiseren van unieke doelen.

Managers die op afstand en zonder formele macht kunnen sturen hebben een voorsprong. Ze weten door investeren in inspiratie, commitment, bezieling, verbinding en maatwerk te zorgen dat mensen in zichzelf de energie aanboren die nodig is om samen te presteren in een steeds veranderende omgeving.

Jo Bos, feb 2013

→ Lees het hele interview (PDF)

Inspiratie die werkt

Van Oosthuijselaan 15
3971 PD Driebergen

© 2021 Jo Bos & Co · KvK 30212867 · webdesign Dai Dai Design