Interview met Caspar Hermans, sinds 2013  programmadirecteur Taskforce georganiseerde criminaliteit Brabant-Zeeland. Over een onderzoekende houding; over verwerven van gezag en over identificeren van de krachtige onderstroom die werkelijk tot actie bereid is…

De afgelopen decennia groeide Brabant uit tot het centrum van de drugsproductie in Nederland en zelfs in West-Europa. Oorzaken: de zwijgcultuur, de afkeer van het gezag, de gunstige ligging bij zowel de Randstad als de Belgische grens en de jarenlange gedoogpraktijk van de overheid.

Caspar staat voor de opgave om de gemeenten, politie, belastingdienst en OM in beide provincies als één overheid te laten doorpakken naar het effectief verstoren van crimineel ondernemerschap. “Ik heb net iets meer vrienden overgehouden dan vijanden”, zegt hij na drie jaar.

→ Lees het hele interview (pdf)

→ Overzicht van alle interviews

 

Inspiratie die werkt

Van Oosthuijselaan 15
3971 PD Driebergen

© 2021 Jo Bos & Co · KvK 30212867 · webdesign Dai Dai Design