Het is tegenwoordig ‘agile’ wat de klok slaat. Wat betekent dat voor het vakgebied programmamanagement? In deze sessie op 7 december vanaf 17:30 in Amersfoort introduceren we een verscheidenheid aan agile frameworks en zoemen we in op een paar daarvan die het label ‘agile programmamanagement’ hebben gekregen. We kijken naar de onderliggende principes en hoe die zijn doorvertaald naar een programma-aanpak.

Van daaruit gaan we in groepen een paar stellingen over de waarde en toepassing van agile programmamanagement fileren. Denk hierbij aan stellingen zoals “In een agile programma is de rol van de programmamanager van ondergeschikt belang, net als bij agile projectmanagement. Op termijn kunnen we deze rol zelfs uitfaseren.” en “Agile veranderingen doorvoeren (korte iteraties) betekent dat changemanagement overbodig wordt.”.
Plenair wisselen we voors en tegens uit en sluiten af met onze gezamenlijke visie op agile programmamanagement.

Datum: Donderdag 7 december 2017
Spreker: Henny Portman, Björn Prevaas
Locatie: Twynstra Gudde, Amersfoort. Routebeschrijving 
Tijd: Zaal open om 17:30. We starten om 18:00 uur en eindigen uiterlijk 21:00
Eigen bijdrage: €17,50 (inclusief broodjes, koffie en frisdrank)
Inschrijven: www.pgmcommunity.nl

Deze sessie wordt verzorgd door Henny Portman van HWP Consulting en Björn Prevaas van Twynstra Gudde. Henny is onder meer auteur van de recent verschenen boeken Scaling agile in organisaties en Managen van agile projecten. Björn is auteur van Werken aan Programma’s en het boek Program Canvas. Beiden hebben een fascinatie voor de ontwikkeling van mensen en organisaties verbonden aan het doen van projecten en programma’s.

Inspiratie die werkt

Van Oosthuijselaan 15
3971 PD Driebergen

© 2021 Jo Bos & Co · KvK 30212867 · webdesign Dai Dai Design