Hoe creëer je als programmamanager eigenaarschap voor je programma in de staande organisatie? Op 13 maart  2018 in de avond namen Maarten Spekschate en Henk Hunneman, programmamanagers bij Vitens, ons bij de PGM Community in Amersfoort mee in dit onderwerp. Geen gelikt verhaal waarin alles goed ging, maar samen met hen op zoek naar geleerde lessen.

Een programmamanager kan een programma natuurlijk niet in zijn of haar eentje realiseren. Sterker nog, een programma is er ten dienste van anderen. Anderen die het niet goed lukt om bepaalde doelen te realiseren zonder de hulp van het programma, zoals teams en afdelingen in de staande organisatie. Dat betekent dat je het programma niet op je eigen nek moet nemen, maar hebt te werken aan eigenaarschap bij alle betrokkenen, bijvoorbeeld bij vertegenwoordigers van de betrokken teams en afdelingen. In het bijzonder gaat het dan om eigenaarschap voor de baten van het programma. Wie voelt zich verantwoordelijk voor de realisatie hiervan en neemt die verantwoordelijkheid op zich?

In deze sessie nemen Henk Hunneman en Maarten Spekschate, programmamanager bij Vitens en enkele van de betrokken lijnmanagers (business change managers) in hun programma’s ons mee in hun ervaringen met dit onderwerp.

Ze laten ons zien hoe Vitens de eerste stappen heeft gezet met programmamanagement en wat ze hebben gedaan om het eigenaarschap met de staande organisatie te delen en te versterken.

Inspiratie die werkt

Van Oosthuijselaan 15
3971 PD Driebergen

© 2021 Jo Bos & Co · KvK 30212867 · webdesign Dai Dai Design