Ongeveer een jaar gelden introduceerden wij de “Project en Programma Review”, ons instrument om op een snelle en doelmatige manier een foto van een programma of project te maken. In het afgelopen jaar hebben we dit instrument succesvol gebruikt bij verschillende klanten, bijvoorbeeld om een vastgelopen programma vlot te trekken, om verbetermaatregelen te monitoren, om een evaluatie te doen. In bijgaande artikel kijken we terug op de reviews die we de afgelopen tijd hebben gedaan. De belangrijkste conclusie uit het verhaal is dat het verstandig is om te erkennen dat zaken niet goed gaan in een programma of project en daarop dan te acteren. De programma- en project review is een mooi instrument om met een grotere groep rond project of programma een analyse te maken en op basis daarvan het gesprek te voeren. Dat leidt zichtbaar tot belangrijke verbeteringen in de aanpak.

→ Lees het hele artikel

→ Bekijk de brochure met informatie en suggesties voor toepassing van de scan

Inspiratie die werkt

Van Oosthuijselaan 15
3971 PD Driebergen

© 2021 Jo Bos & Co · KvK 30212867 · webdesign Dai Dai Design