Elke programmamanager zal het waarschijnlijk herkennen: de hectiek van alledag zorgt voor een volle agenda. Afspraak op afspraak, vergaderingen die aansluitend in de agenda staan zodat je niet eens de tijd hebt om van de ene vergaderzaal naar de nader te lopen, overleg met de opdrachtgever of een belangrijkste stakeholder, afstemming met het programmateam; hoe krijg je daar vat op?

Alleen van wat afstand kun je overzicht houden of creëren en het inbouwen van reflectie is de manier om dat te doen. En er is ook allerlei bewijs voor de stelling dat het inbouwen van reflectie tijd oplevert in plaats van kost. Jo schreef er een interessante blog over. Met een video van professor Giada Di Stefano van de École des hautes études commerciales de Paris (HEC; dank Ester Gerrits).

 

 

Inspiratie die werkt

Van Oosthuijselaan 15
3971 PD Driebergen

© 2021 Jo Bos & Co · KvK 30212867 · webdesign Dai Dai Design