Jolande van Meer, programmamanager bij ROS Robuust verzorgt deze sessie over anders organiseren in de (basis-) gezondheidszorg. Hoe help je vijf enthousiaste partijen: inwoners, gemeente, huisartsen, ziekenhuis en verzekeraar uit een regio om samen de zorg écht anders te organiseren.

ROS Robuust is een organisatie, waar medewerkers in samenwerking met partners gezondheidsprogramma’s initiëren, organiseren en leiden met als doel een beter ervaren gezondheid bij inwoners in Zuid Nederland. Jolande werkte in samenwerking met het sociale én medisch domein, dus tussen de nulde, eerste en tweede lijn, aan verbetering van de gezondheid van de inwoner, kwaliteit van de dienstverlening en beheersbaarheid van kosten.

Na een korte introductie op het programma, gaan we in een interactieve sessie aan de slag met de volgende richtinggevende vragen.

  • Hoe begeleid je een dergelijk initiatief met behulp van een programma?
  • Hoe kies je samen een richting en hoe maak je optimaal gebruik van kennis op alle niveaus?
  • Hoe ga je om met een dergelijk initiatief in een dynamische omgeving; het opbouwen van een regionaal zorgnetwerk om lokale netwerken anders te organiseren met behulp van een programma, waarbij ook allerlei andere initiatieven worden ondernomen en netwerken actief zijn?
  • Hoe houd je focus, behoud je de energie en blijf je samen werken aan je ambitie?
  • Wat heeft een regio hiervoor nodig, hoe kan programmamanagement behulpzaam zijn en waar zijn aanpassingen nodig om effectiever te zijn? Hoe realiseer je dit met beperkte middelen?

Jolande van Meer

De bijeenkomst is in Utrecht, van 18:00 tot ca 21:00 bij Social Impact Factory, Utrecht (Vredenburg 40)

Meer informatie over de bijeenkomst 

Daar vind je ook informatie over de andere bijeenkomsten

 

Inspiratie die werkt

Van Oosthuijselaan 15
3971 PD Driebergen

© 2021 Jo Bos & Co · KvK 30212867 · webdesign Dai Dai Design