Programmadirecteur van Taskforce +500 Den Haag en oud-wethouder van de Gemeente Westland Mohamed el Mokaddem en cognitief neurowetenschapper Victor Lamme waren de Keynote-sprekers van het PGM Open 2020 op 6 februari 2020. Het thema van deze dag was ‘Als de spanning oploopt’.

Mohamed el Mokaddem nam ons tijdens PGM Open Event mee in de opgave om jaarlijks 500 Haagse inwoners extra uit de bijstand te halen en een baan te bezorgen. Dit bovenop de reguliere opgave van 4000 mensen per jaar. De Taskforce richt zich op mensen die langer dan 1,5 jaar in de bijstand zitten. Met zijn ervaring als opdrachtgever en programmadirecteur, gaf Mohamed ons een buitengewoon inkijkje in de spanningen die hij ervaart en heeft ervaren in zijn rollen en hoe hij daarmee omgaat.

Victor Lamme is hoogleraar cognitieve neurowetenschappen aan de UvA, expert op het gebied van perceptie en bewustzijn, auteur van o.a. het boek ‘De vrije wil bestaat niet’ en partner in Europa’s eerste neuromarketing onderzoeks- en adviesbureau Neurensics. Hij is een graag geziene gast bij tv-programma’s zoals Pauw en Jinek. Hij nam ons mee in wat er met het brein gebeurt bij spanning en hoe zich dit uit in ons gedrag. Hoe is het brein te sturen en hoe kan jij als programmamanager daarop inspelen, ook in tijden van spanning?

Inspiratie die werkt

Van Oosthuijselaan 15
3971 PD Driebergen

© 2021 Jo Bos & Co · KvK 30212867 · webdesign Dai Dai Design