19, 20 en 22 april: In deze “speciale” editie van een drietal korte netwerkbijeenkomsten in één week, wordt het thema “wendbaarheid in programma’s” vanuit drie invalshoeken belicht. 3 bijeenkomsten voor de prijs van 1!

Mensen maken of breken een verandering – 19 april van 16:30 – 17:30 uur
Wat is het doel van jouw programma? De meest prachtige slides worden dan getoond en mooie verhalen verteld. Twee dingen vallen op. Allereerst de belofte dat het echt heel anders moet en wordt. Gefeliciteerd, je hebt zojuist de eerste weerstand onder mensen gecreëerd. Ten tweede, het gemis aan duidelijkheid over hoe “dat anders” er dan uit ziet. Dus weten je mensen eigenlijk wel wanneer ze op die andere weg zitten? Inge van Kooten, auteur van het boek Mensen maken of breken een verandering en werkzaam bij NS in diverse veranderprogramma’s, gaat voor in een gesprek met deelnemers om te ontdekken of en hoe het anders zou kunnen.

Wendbaar samenwerken met IT vanuit OT perspectief – 20 april van 16:30 – 17:30 uur
Moderne treinen: betrouwbaarheid en stabiliteit in een wereld van dynamische IT-ontwikkelingen.
OT staat voor “operationele technologie”. Elke nieuwe trein serie die we aanschaffen heeft meer IT (informatietechnologie) aan boord en we zien een digitale ontwikkeling. Denk aan IT ontwikkelingen op het gebied van spoorveiligheid (ERTMS), Cyber security, Camera (CCTV) , On Board information System (ORBIT) enzovoort. De “werktuigbouwkundige” engineer past over de as van techniek “system engineering” toe en maakt een robuust ontwerp, dat betrouwbaar moet zijn, 20 tot 30 jaar mee kan en ook nog repareerbaar en onderhoudbaar moet zijn. In een trein omgeving vraagt dit om een robuust en stabiel ontwerp dat tegen ‘turbulentie’ kan. De IT architect en de programmeur gaan ervan uit dat ze een product opleveren aan de product-owner dat gaande weg evolueert en beter wordt totdat het platform niet meer toereikend is. Dit met een redelijk korte levensduur (5 jaar ipv 20 jaar).

Bij Programmamanagement Techniek staan we met het ene been in de fysieke techniek en met het andere been in een digitale wereld. Wat ondervinden we daarbij en hoe gaan we daarmee om? We nemen jullie hier graag in mee.

Wendbaar samenwerken met OT vanuit IT perspectief – 22 april van 16:30 – 17:30 uur
IT (informatietechnologie) in treinen wordt steeds meer een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Daar waar de IT wereld zich het afgelopen decennium heeft ontwikkeld naar een Agile benadering, is de wereld van treinen bouwen (Operationele Technologie) onverminderd gebaseerd op Planmatig werken. In ons werkveld van ‘IT op de Trein’ schuren Agile en Planmatig werken tegen elkaar. Hoe ga je hier als programmamanager mee om en kom je tot verbinding van deze werelden? Graag delen we vanuit NS bij het PGM Open Event onze zoektocht en ervaringen op dit gebied.

→ Meer informatie en inschrijven 

Inspiratie die werkt

Van Oosthuijselaan 15
3971 PD Driebergen

© 2021 Jo Bos & Co · KvK 30212867 · webdesign Dai Dai Design