Inspiratie

Verhalen, beelden en muziek van betekenis

In verhalen wordt de essentie van een vraagstuk vaak mooi weergegeven. Veel auteurs hebben op een mooie kernachtige manier beschreven wat de essentie is van een verandering of situatie. In mijn werk gebruik ik regelmatig dit soort metaforen en verhalen. Een paar inspirerende voorbeelden tref je hieronder aan.

De bevroren oude vrouw

De bevroren oude vrouw

Over de kansen van loslaten en ontdooien…

Lang geleden, toen honden nog konden spreken, zat voor de grot die toegang tot de hemel geeft een vrouw. Een gezicht als een walnoot had ze, zo lang had zij daar al gezeten. Tussen haar knieën hield zij een leren zak geklemd, waarin zij de warmte van de wereld bewaarde. De aarde was in die dagen rondom bedekt met ijs, de rivieren waren hard geworden en langzaam verdwenen ook de vlakten en alle bergen onder sneeuw.Lees meer

De essentie van verbinden

De essentie van verbinden

Kort verhaal over het waarmaken van je dromen; luisteren naar je bestemming…

‘Ik ben de koning van Salem,’ had de oude man gezegd. ‘Waarom praat een koning met een herder?’ vroeg de stomverbaasde jongen verlegen. ‘Daar zijn verschillende redenen voor. Maar laten we zeggen dat het belangrijkste is dat jij in staat bent geweest je eigen legende waar te maken. De jongen wist niet wat “eigen legende” was. ‘Dat is datgene wat je altijd al hebt willen doen. In het begin van zijn jeugd weet iedereen wat zijn legende is.

Lees meer

Inspiratie die werkt

Van Oosthuijselaan 15
3971 PD Driebergen

© 2021 Jo Bos & Co · KvK 30212867 · webdesign Dai Dai Design