Guilian van Maanen

Gulian van Maanen

Gulian is afgestudeerd als organisatiesocioloog, met een bedrijfskundig accent, aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Hij is een enthousiaste verbinder met ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van verandertrajecten in organisaties en in het zoeken naar de kwaliteiten van mensen om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. Hij weet daarbij een ontspannen sfeer te creëren waardoor mensen zich op hun gemak voelen en eerder de persoon achter de functionaris laten zien.

Hij beschikt over een samenhangende, brede ervaring in het begeleiden van complexe projecten, en programma’s en in de coaching van directieteams. Een groot gedeelte van zijn werkzame leven speelt zich af in de wereld van project- en programma management. Zijn advieservaring deed Van Maanen op bij vooraanstaande bureaus als Rijnconsult en Kernkonsult. Als docent was hij jarenlang verbonden aan het SIOO en de KU Leuven.

Na vele omzwervingen in de organisatieontwikkeling komt van Maanen nu weer terug bij de essentie: zorgen dat teams met eindverantwoordelijkheid het samen goed hebben. Een goed draaiend directieteam is cruciaal; voor project- en programmateams is dat niet anders. Dat vraagt van teams lef om in zichzelf en elkaar te investeren. Van Maanen zorgt ervoor dat die investering effectief is.

Gulian van Maanen is de grondlegger van Bassisme in organisaties. En auteur van Bassisme; grondtoon van leiderschap.

“Een goed lopend project is de leukste manier om je werk in te doen, het is even je eigen bedrijf wat jij samen met een aantal anderen vorm kan geven. Mensen zijn gelukkig wanneer ze greep hebben op hun werk en iets doen waar hun specifieke kwaliteiten aangesproken worden. In een project kun je inhoud en proces eenvoudig, als yin en yang, aan elkaar verbinden. Goed samenwerken is de beste manier van projectbeheersing.

Ik vind het buitengewoon bevredigend wanneer ik teams kan helpen om het maximale te halen uit hun project of programma en organisaties te helpen het spel project- en programma management te spelen zoals het bedoeld is”.

Gulian is gespecialiseerd in:

  • Implementeren Projectmatig Creëren
  • Projectcoaching
  • Samenwerking Opdrachtgever/Opdrachtnemer faciliteren
  • Begeleiden meervoudig opdrachtgeverschap
  • Bassisme; Grondtoon van Leiderschap

Hij maakt hierbij gebruik van Insights, Systemisch werken, het gedachtegoed van het Bassisme en bovenal zijn enthousiaste en positieve houding.

 

Inspiratie die werkt

Van Oosthuijselaan 15
3971 PD Driebergen

© 2021 Jo Bos & Co · KvK 30212867 · webdesign Dai Dai Design