Hans Licht

Hans Licht

Hans is een organisatiefilosoof die in staat is om verrassende inzichten te creëren bij mensen. Hij is sterk in het analyseren en doorleven van organisatievraagstukken en een goede sparringpartner voor programmamanagers en lijnmanagers. Hij committeert zich aan de opgave van zijn partners en neemt ruim 35 jaar in organisaties en samenwerkingsverbanden in het publieke domein mee. Van Hans mag je kritische en sterke reflectie op je strategie en handelen verwachten.

Hans schreef diverse boeken op het gebied van project- en programmamanagement (waar onder Programmatisch Creëren met Jo en Anne Jette van Loon) en regievoeren (Regievoeren zonder macht; Van Gorcum, 2013 en Netwerkregie; Scriptum, 2016).

“Ik hou van de publieke sector omdat hier de samenleving kristalliseert. Alle verschillen in opvattingen, belangen en culturen maken dat doelen omstreden zijn en samenwerking per definitie gecompliceerd. Lekker stoeien met complexe systemen. Met mijn Delftse achtergrond hou ik van systemen en structuren, maar het is mensenwerk en mijn interesse in mensen en de geheimen van het leven wordt alleen maar groter. De certificering en het werken als Enneagram teacher, als Insights Discovery practitioner en als begeleider in systemisch werken (opstellingen) maken dat ik iedere dag van mijn klanten leer. We praten gemakkelijk over veranderingen en transities, maar ik weet hoe moeilijk het is en hoeveel pijn het doet. Ik voel werkelijk bewondering voor iedereen die deze reis eerlijk aangaat. Ik hoop dat ik mensen wat verlichting en wijsheid kan bieden, waardoor ze sterker in hun opgave kunnen staan.”

Hans is gespecialiseerd in:

  • Regievoering (sturen van samenwerking)
  • Programmamanagement (Programmatisch Creëren)
  • Zingeving en samenleving

Hans werkt vanuit Zweden – waar hij met zijn vrouw woont in de eeuwig zingende bossen – in zijn Nederlandse bedrijf Organisatieregie* (www.organisatieregie.nl). Zijn samenwerking met Jo stamt uit 2009 rond het thema programmamanagement.

.

Inspiratie die werkt

Van Oosthuijselaan 15
3971 PD Driebergen

© 2021 Jo Bos & Co · KvK 30212867 · webdesign Dai Dai Design