PGM Open

Co-creatie congres over programmamanagement

PGM Open

Sinds 2011 organiseert Jo Bos met o.a. Twynstra Gudde vrijwel elk jaar een event rondom programmamanagement.  Inmiddels is het eerste lustrum gepasseerd en het PGM Open is met meer dan 250 deelnemers uitgegroeid tot hét event over programmamanagement in Nederland. Een inspirerende dag vol met ontmoetingen tussen vakmensen, verrijking van kennis en verdieping van inzichten. 

Het PGM kenmerkt zich door verrassende vormen, met verleidelijke inhoud en onconventionele verbindingen. Het staat voor grenzeloos denken en grensverleggend doen met als doel de impact, betekenis en toegevoegde waarde van programmamanagement te vergroten.  Het PGM Open is ontstaan vanuit de overtuiging dat in de huidige complexe samenleving het belang en ‘gebruik’ van programma’s alleen maar zal toenemen. Elke editie is anders.

PGMOpen 2019

In 2018 maken we pas op de plaats en werken we aan vernieuwing van het concept. Op 7 februari 2019 staat er weer een nieuwe PGM Open op stapel, lokatie is opnieuw landgoed de Horst in Driebergen. We houden je hier op de hoogte.

PGMOpen 2017

Editie 2017 kwam tot stand in samenwerking tussen Twijnstra Gudde, Jo Bos & Co en Organisatieregie* . Dit jaar was het thema leiderschap. Ruim 250 deelnemers genoten van een levendig en uitverkocht programma waarvan hier een verslag.

Keynote: Jeroen Smit

Na een informele start met een boekenbal waarin deelnemers met elkaar in gesprek gingen over hun favoriete managementboek werd afgetrapt door Jeroen Smit.

Jeroen is auteur van o.a. ‘Het drama Ahold’ en ‘De Prooi: Blinde trots breekt ABN Amro’, twee absolute bestsellers. In zijn verhaal over leiderschap in de 21e eeuw brak hij met overtuiging een lans voor drie kernwaarden: betrokkenheid, diversiteit en integriteit. Enkele quotes: ‘De baas van een ziekenhuis MOET een dokter zijn’ ‘ Durf je de ander naast je uit te nodigen?’ ‘Integriteit is een spier die je moet trainen’.

Workshops met programmamanagers

Na de opening waren er twee rondes met workshops waarin men in workshops nader kennis kon maken met programmamanagers zoals Fons Meijer van Spoorzone Tilburg, Marieke Stam van de Taskforce Werkgelegenheid Den Haag, Frederik Jansen van Twente Safety & Security, Peter Coesmans van ASML en Dirk-Jan de Bruin van Rijkswaterstaat. Elders op deze site vind je de inspirerende portretten van een groot aantal van hen.
Gulian van Maanen verzorgde een muzikale workshop over de kracht van de bassist als ritmisch leider. Jo Bos begeleidde een forum waarin men in de grote zaal in gesprek kon met CasparHermans van de Taskforce Zware criminaliteit Brabant Zeeland, Roeland Hillen, programmadirecteur Hoogwaterbeschermingsprogramma en Fokke Aukema programmamanager deeltijdonderwijs van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Verbinding en samenwerken bleken kernwoorden, maar ook het thema ‘lef’ kwam meer dan regelmatig voorbij. ‘
‘Uiteindelijk gaat het toch om met je kloten op de bok, afgeschoten worden, succes hebben, bewust worden, alternatieven zien en vallen en opstaan.’ – aldus Han Nichting.

Tot slot verzorgden Bart van Rosmalen en Anouk Saleming een theatrale afsluiting met als thema opnieuw verbinding.
Kernvraag: ‘Waar doorbreek je je eigen gewoonten in de ontmoeting naar de ander?’
Afsluitend werd er geborreld en opnieuw genetwerkt.

Videoimpressie 2017

PGMOpen site

→ Naar de site van PGMOpen

→ Info over eerdere edities 

Inspiratie die werkt

Van Oosthuijselaan 15
3971 PD Driebergen

© 2021 Jo Bos & Co · KvK 30212867 · webdesign Dai Dai Design