Programmatisch Creëren

Integrale visie op programmamanagement

Programmatisch Creëren

Programmatisch creëren (PGMC) biedt een integrale visie op modern programmamanagement. De aanpak werd vanuit de paktijk ontwikkeld door Jo Bos, Hans Licht en Anne Jette van Loon. Centraal thema is het sturen op basis van commitment en verbinding; ‘sturen zonder macht’, het effectief beïnvloeden van netwerkpartijen zonder de formele bevoegdheden om die opdrachten te geven. Daaronder ligt de overtuiging dat mensen pas bereid zijn om het beste van zichzelf te geven als zij zich serieus genomen voelen en innerlijk overtuigd zijn van het belang van de programmadoelen. 

Methode

Programmatisch CreërenIn 2013 verscheen het bijbehorende boek.  Daarin komen alle facetten van het opzetten en realiseren van een succesvol programma aan bod. De beschreven aanpak biedt praktische handreikingen voor doeltreffend programmamanagement in uiteenlopende situaties. Kernbegrippen van ‘Programmatisch Creëren’ zijn samenwerking, flexibiliteit, heldere doelen, vertrouwen, verbinding en een goede balans tussen de inhoud van een programma en alle betrokken partijen en hun belangen.

Behalve methoden en technieken geeft ‘Programmatisch Creëren’ ook antwoord op de vele vragen waar programmamanagers, opdrachtgevers en programmateams in de dagelijkse praktijk van een programma mee te maken krijgen. Ook lijnmanagers zullen door dit boek beter gaan begrijpen wat het werken in programma’s betekent voor hun rol. ‘Programmatisch Creëren’ is daarmee een praktisch handboek voor iedere organisatie die flexibel wil werken.

Met de methode als grondslag verzorgt Jo opleidingen, hij spreekt op congressen en levert advies en begeleiding aan teams en individuele programmamanagers.

Visie (video)


Gebruikers over PGMC (video)

Inspiratie die werkt

Van Oosthuijselaan 15
3971 PD Driebergen

© 2021 Jo Bos & Co · KvK 30212867 · webdesign Dai Dai Design