Skip to main content

PGM Open

Wat in 2011 begon als een samenwerking tussen professionals die een event rondom programma­management wilden organiseren, is inmiddels uitgegroeid tot een stevig netwerk.

PGM Open wordt gedragen door een kernteam met Jo Bos, Björn Prevaas, Helmuth Stoop, Niels van Loon en Liesbeth Schipper. Gedreven professionals die al jaren met het vak van programmamanagement bezig zijn.

Het is hun ambitie om programmamanagement in Nederland verder te professionaliseren en te positioneren als vak apart. Samen met professionals uit de praktijk werken we aan ontwikkeling van mensen, organisaties en vak.

PGM Open organiseert de volgende activiteiten:

  1. Een jaarlijks congres: PGM Open Event
  2. Netwerkbijeenkomsten en themagroepen
  3. Een academy: opleiding en training
  4. Een vacatureplatform

Hieronder vind je een korte toelichting op de activiteiten. PGM Open heeft een eigen site.

PGM Open Event

Sinds 2011 organiseert Jo Bos & Co met de PGM Open partners een jaarlijks event rondom programma­management. Met circa 300 deelnemers is dit hét event over programmamanagement in Nederland. Een inspirerende dag vol met ontmoetingen tussen vakmensen, verrijking van kennis en verdieping van inzichten. 

PGM Open Event kenmerkt zich door verrassende vormen, met verleidelijke inhoud en onconventionele verbindingen. Het staat voor grenzeloos denken en grensverleggend doen met als doel de impact, betekenis en toegevoegde waarde van programmamanagement te vergroten.  Het PGM Open is ontstaan vanuit de overtuiging dat in de huidige complexe samenleving het belang en ‘gebruik’ van programma’s alleen maar zal toenemen. Elke editie is anders. De evenpagina van PGM Open geeft een mooie impressie van afgelopen jaar en eerdere edities.

PGM Open Netwerkbijeenkomsten en themagroepen

Het PGM Open Netwerk organiseert regelmatig kleinschalige bijeenkomsten voor programmamanagers en andere geïnteresseerden in programmamanagement.

Netwerkbijeenkomsten

De netwerkbijeenkomsten geven je de gelegenheid nieuwe inzichten op te doen over programmamanagement. Je ontmoet vakgenoten in een informele sfeer. Soms nemen we een programma onder de loep en vertelt een programmamanager over zijn of haar ervaringen. Andere keren kiezen we een meer inhoudelijke, theoretische invalshoek. Geen kant en klare oplossingen, maar vooral het gesprek en de verkenning met elkaar staan centraal. De bijeenkomsten starten vaak aan het einde van de middag met inloop en een broodje (17.30 uur) en eindigen rond 20.30 uur. Sommige bijeenkomsten zijn. Online, dan zijn ze vaak wat korter.

Je kunt participeren als deelnemer, maar ook als spreker of casusinbrenger. Je bent van harte welkom ook zelf thema’s aan te dragen of een avond te organiseren. Als je dat wil, laat ons dat dan vooral weten, via info@pgmopen.nl.

Themagroepen

Een themagroep is een groep mensen die worden verbonden door eenzelfde thema en/of vraagstuk én die behoefte hebben kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen en verder te brengen. Zo’n groep organiseert zichzelf (manier van werken, samenstelling, frequentie van ontmoetingen, inhoud van activiteiten, etc).  Er is een themagroep ‘duurzaamheid’ en we zijn bezig om een themagroep te gaan starten over ‘sterke veranderprogramma’s’. Complexe verandering met blijvend resultaat. Interesse? Mail naar info@pgmopen.nl.

PGM Open Academy

PGM Open biedt trainingen en opleidingen aan op het gebied van programmamanagement. Ook geven we je hier inzicht in interessante publicaties om je in te verdiepen.

Om je te helpen je verder te ontwikkelen in het vak van programmamanagement, of in vakgebieden die daar dicht tegenaan liggen, bieden we diverse trainingen en opleidingen aan. Ze hebben allemaal een verschillende intensiteit en insteek, zodat er voldoende te kiezen is. We doen dit overigens via de bureaus waar we voor werken of via gelieerde organisaties, dus als je wil deelnemen, dan schrijf je je daar in en niet op deze website. Hiernaast vind je een greep uit het aanbod.

PGM Open Banen

PGM Open Banen is de plek waar je vacatures voor programmamanagers en aanverwante rollen kunt plaatsen en vinden. 
Werkgevers komen niet altijd in contact komen met de programmamanagers die ze zoeken. In ons netwerk zitten de 500 beste programmamanagers van Nederland. Onze nieuwsbrief gaat 10 keer per jaar naar ruim 7.000 lezers. 
Deze mensen zijn gedreven om programma’s goed te doen, het vak verder te brengen en zichzelf daarin te ontwikkelen. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze het vak een warm hart toedragen en soms ook op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Op de PGM Op site, LinkedIn-pagina en in onze nieuwsbrief delen we vacatures voor programmamanagers en aanverwante rollen. Tijdelijk én permanent.