Programmamanagement

Een tijdelijke werkstructuur gericht op het realiseren van (maatschappelijke) doelen

Programmamanagement

Door het toenemend aantal complexe maatschappelijke vraagstukken groeit Programmamanagement als vak. Programma’s waarin overheden samenwerken, publiek private samenwerking, opgaves waarin bedrijven samen werken naar een oplossing. Jo Bos is een belangrijke speler op het gebied van professioneel programmamanagement. Hij draagt actief bij aan de professionalisering van het vak. Daarbij werkt hij nauw samen met een netwerk van zelfstandigen en andere belangrijke spelers in het werkveld.

Een programma is een tijdelijke werkstructuur gericht op het realiseren van (maatschappelijke) doelen. Vraagstukken die zó groot zijn dat ze niet op te lossen zijn binnen de kaders van een organisatieonderdeel of zelfs binnen een organisatie komen in aanmerking voor een programma-aanpak. Het managen van een dergelijk complex proces vraagt andere competenties en kennis dan het managen van een project. Jo Bos is toonaangevend expert op dit gebied.

Samen met anderen ontwikkelde Jo Bos Programmatisch Creëren’, een integrale aanpak voor het managen van programma’s.

Jo Bos levert allerlei diensten op het gebied van programmamanagement. Hij richt zich op het professionaliseren van programmamanagers en -teams. Daarnaast is hij auteur van diverse boeken over programmamanagement.

Jo Bos werkt actief aan de groei van programmamanagement als vak en is initiator en medeorganisator van het jaarlijks terugkerende PGM Open, het belangrijkste Nederlandse congres over professioneel programmamanagement.

 

 

Inspiratie die werkt

Van Oosthuijselaan 15
3971 PD Driebergen

© 2021 Jo Bos & Co · KvK 30212867 · webdesign Dai Dai Design